Dwa dni z polską kuchnią w Kopenhadze w Danii
Nowoczesna polska kuchnia i ekologiczna polska żywność zostaną zaprezentowane w Hospitality College przez Grzegorza Łapanowskiego, jednego z najlepszych polskich szefów kuchni
„Polska od kuchni” to dwudniowe spotkania z polską kuchnią, połączone z promocją polskiej żywności, organizowane przez Ambasadę RP w Kopenhadze we współpracy z władzami Województwa Lubelskiego, Instytutem Adama Mickiewicza oraz duńską szkołą hotelarstwa i gastronomii „Hospitality College”. W dniach 25 – 26 kwietnia Grzegorz Łapanowski, znany polski szef kuchni, poprowadzi warsztaty kulinarne dla studentów szkoły, a zaproszonych gości poczęstuje klasycznymi polskimi specjałami w nowej odsłonie.
Dwudniowa impreza będzie też okazją do nawiązania kontaktów biznesowych między polskimi producentami certyfikowanej żywności z województwa lubelskiego a duńskimi dystrybutorami i restauratorami. Liczymy, że polska żywność podbijająca dziś z sukcesem światowe rynki, znajdzie swoje miejsce także w Danii.
Źródło: Ambasada RP w Kopenhadze (kopenhaga.msz.gov.pl)
Fot: K. Kozanowski/Magazyn USTA (kopenhaga.msz.gov.pl)